De Week van Martijn - Week 20

17-05-2017 16:33

Het is zomer, mogelijk maar kort, maar we moeten dan maar even bij de dag leven, in duivenland is het rustig, de Vitesse zit er bijna op, de midfond en dagfond en ook de marathon zijn kortbij, afgelopen week opnieuw concoursen met hoge snelheden, en gelukkig blijven grote verliezen nog uit, wij zijn gestart met de aanpak en voorbereiding van de rui en winteractie, nu al ? Inderdaad regeren is vooruit zien.De laatste tijd ook veel aanloop gehad van liefhebbers die lokkers kwamen halen, Duivenmaat Jan bracht ons enkele prachtige jongen , Jan als je dit leest bedankt, verder de laatste tijd door het hele land liefhebbers bezocht,en het ongenoegen van enkele jaren terug is wat omgebogen, liefhebbers staan wat positiever in de sportbeleving. Beginnen we te beseffen dat we samen naar de toekomst moeten, en het algemeen belang moeten koesteren, ik hoop het.

Noodoproep:

Op Pigeon Sports, is een noodroep gedaan door opvang Zwolle, daar zitten bijna 200 duiven te wachten op een nieuwe baas, omdat de oude baas van 95 kwam te overlijden, hopelijk komt er een oplossing voor deze dieren


Doordat hun eigenaar is overleden is er een grote groep postduiven binnen gebracht bij ons in de opvang. Deze verzamelaar had er totaal zo,n 190 in zijn tuin gehuisvest. Een groot deel is geringd, maar de eigenaren willen deze dieren niet meer terug helaas. Wat wij zoeken. Ruime volières met soortgenoten uiteraard. De duiven zullen eerst een tijd vastgehouden moeten worden anders vliegen ze terug naar de plek waar ze vandaan komen.


Algemene informatie

Doffers en duivinnen
Ras: Postduiven en sierduiven
Kleur: Divers
Datum binnenkomst: 10-05-2017

Wil jij Enorme groep postduiven adopteren of reserveren? Neem dan contact met ons op. Meer informatie over adoptie kunt u vinden op de pagina Een dier adopteren. Flappus Zwolle

Opmerkelijk

Mij bereiken de laatste weken diverse vragen over duiven, gecontroleerd en niet ziek, die te licht en te slap blijven, Spieropbouwers willen soms uitkomst brengen bijvoorbeeld Boost x5, maar meer lucht geven kan ook een helpen, komt het door het koude weer dat we de duiven binnenhielden, of is er overbevolking, een slechte ventilatie? Op het logbook van AS kunt u er ook het een en ander over lezen.

Deze periode van het jaar moet stilaan de duif in form komen, gezond, blinkend, strak in het pak en vol aanvoelen, dan worden de kansen op succes groter.

Duivenmiddag bij Wagemakers Roosendaal.

We kunnen stellen dat deze jubileum middag een succes werd, de middag werd goed bezocht, uit alle windstreken waren liefhebbers aanwezig, onder genot van koffie en cake werd er flink gemolken, er waren een viertal duiven in tt kooitjes in de winkel, waarvan men de totale leeftijd mocht raden, bij juist raden, mocht men een zak voer ontvangen, de totale leeftijd, van de 4 duiven was 32 jaar, twee aanwezigen waren juist en gaan via Peter hun zak voer bekomen.

Jonge duiven

Opnieuw verneem ik bij onze zuiderburen enorme verliezen van jonge duiven, liefhebbers zijn aan het opleren en inderdaad het is niet anders dan voorgaande jaren, veelal zijn het winterjongen, aangezien het seizoen met de jongen wat eerder aanvangt dan bij ons, er is al veel geschreven over dit onderwerp, maar de ware reden blijft duister, een jammerlijke zaak, zorgt voor demotivatie, mee leren leven is een optie, maar een erg onbevredigende uitspraak.

Voor beginners en jeugd erg frustrerend als men opleert en veel duifjes niet terug ziet.

Foto van de week:

Onderstaande een foto  ingezonden door een liefhebber die trots is op zijn aankoop, Johan veel geluk met de door u aangeschafte jongen, ze zien er levenslustig uit, hebt u een leuke foto altijd welkom mailen naar oomentijn@hotmail.com  


Johan, een beginner in de duivensport, heeft mooie koppel jonge duifjes aangeschaft, hij mag met recht trots zijn, hopende wordt zijn droom niet verstoord door verliezen.

Beste lezers, volgers een goed weekend toegewenst en besef er is meer in de wereld dan duivensport, besteed ook wat tijd aan andere zaken, dan blijft de duivensport een leuke hobby

Martijn.


Fotogalerij: De Week van Martijn - Week 20

De afbeeldinggalerij is leeg.