Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen - Week 20

18-05-2017 07:28

Hoe meer ik zie, hoe minder ik zeker weet!

We kunnen nog net boven het weekstuk zetten woensdag 17 mei. Het lijkt met de maand drukker te worden.... Het is natuurlijk ook net hoe druk je jezelf maakt en hoe goed je iets wil doen. Druk maken? Wat is belangrijk? Maandagmorgen werden we daar weer even bij stil gezet. Ik kreeg tijdens het werk een berichtje dat Sjaak de Kooning op 67-jarige leeftijd is overleden. We wisten allemaal dat het niet meer lang zou duren. Vrijdag wilden we nog even afscheid gaan nemen, maar het ging al niet meer. Zondag 'vierde' hij nog zijn verjaardag en een paar uur later was hij er niet meer! Sjaak was op.... Veel gedaan voor de duivensport, veel gedaan voor een ander. Vorig seizoen nog een slordige €16.000,- opgehaald voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Maar ook hij kon de strijd niet winnen! Wat is dan nog belangrijk? Duiven, gezin, werk, gezondheid? En dan begin ik maar bij ons zelf..... A.s. zaterdag is de afscheidsdienst in Lewedorp. Vrijdag a.s. zal zijn In Memoriam in het spoor verschijnen!

Terug naar afgelopen weekend. De eerste Midfond vlucht vanuit Chevrainvilliers. 353 km voor ons. 2 nachten mand en een vroege lossing. Vorige week kon je lezen dat alles in de korven zat. Het werd een trage vlucht
met vreemde aankomsten. Niet geheel onlogisch gezien het weer, maar  ik zeg altijd: Winnen is Winnen.... Al heeft iedereen daar een ander gevoel bij of gedachte over. Hier ging het niet goed of slecht. Van de 45 wonnen er in de club 24 hun prijs. 2,6,7,13,15,20,22 enz. tegen 331duiven. In het Samenspel betekende dat 7,17,18,32,40,48,50 tegen 1.306 (25 vd 45) duiven en op provinciaal niveau werd begonnen met de 32e plaats tegen een kleine 8.000d. De duiven vielen vrij regelmatig, maar bij de eerste duif zagen we al dat het niet 'goed' zat. Vliegt hij normaal de antenne bijna door tweeën, deze keer maakt hij eerst 2 hele trage toeren rond de boom.... De Samenspeloverwinning ging naar sportvriend Simon van Hoeve die zijn jaarling pas bij zijn 2e duif in het hok ontdekte.... Van harte Simon!!

De aankomsten:
Als eerste werd 'Pieter' alias 'De fietstas' geklokt.

Vorige seizoen won hij de eerste Midfond vlucht de eerste prijs en werd als 16e prov. afgevlagd. Later in het seizoen werd hij nog 10e Asduif Dagfond in het Samenspel en was toen de 2e Duif op Ruffec. Hij heeft al heel wat prijzen bij elkaar gevlogen. De vader is afkomstig van Roegiest-Visser, terwijl de moeder van wijlen Johan de Smet was. Dit via ons maatje Roger. Als tweede mochten we de 15-256 verwelkomen. Hij werd in 2016 1e Asduif Midfond inde club en is zoon Remco x Kld. Bender. Zijn zus was enkele weken geleden onze eerste duif. Als derde en vierde waren er de 2 broers uit Rick x 804. De vijfde was de eerste jaarling en een duivin. En geloof het of niet, maar haar vader was dus onze derde duif, terwijl de moeder uit Ronaldo x Venne komt.

 In Heikenszand was het geen hit. Daar blijven de duiven deze week thuis en kijken we daarna even verder. Opgeven? Dat staat niet in het woordenboek! De jongen zijn daar overigens nu zo'n 5 maal weg geweest en nog zonder noemenswaardige verliezen. In Terneuzen kregen ze een inzinking. Ze trainden nog wel een uur, maar toch was het niet zoals we willen..... eind van de week zitten we hopelijk weer op het oude niveau. Opvallend is wel dat er zaterdag eerste 4 doffers en daarna pas duivinnen arriveerden. Misschien ook weer niet.... We kijken wie er s zondags niet in het bad gaat en zet er de klok op gelijk dat ze geen top 10 winnen. De zondag voor Chevrainvilliers gingen de duivinnen helemaal niet in bad en de enkele die wel gingen deden dat zonder plezier. Toeval? Mmm.

Foto boven: uit de oude doos, Simon budding op bezoek aan de Stelleplas.

Nog wat....

De beste hokprestatie in het Spoor lijkt een serieuze hit te worden. Mooi! Toch zijn er bepaalde zaken redelijk opvallen. De tijd ontbreekt me om dit uit de doeken te doen, maar misschien komt dit er later nog een keertje van. Makkelijk om de top 10 te behalen is het in ieder geval niet! Nog even naar de NPO Vergadering van afgelopen week. Tussen de bedrijven door heb ik even gekeken en  Jan volgde het later. Ik schaamde me opdat moment dat we Zeeuwen zijn. Hoe kunnen we tegen de nieuwe plannen van het NPO zijn? Niks tegen de personen in het Zeeuwse bestuur. Ik weet zelf welk werk het allemaal met zich mee brengt en wat er voor gedaan en gelaten moet worden om in een bestuur te zitten, maar dit.... Alle plannen vóór GPS2021 zijn spaak gelopen! Hebben de kans niet gehad! Verdwenen in de la! En nu? Gaan we het weer allemaal om zeep helpen? Beetje kort door de bocht? NEE! Het is al te laat! Weet je waar het schoentje knelt? Oud zeer, vast geroeste
patronen. Voordeel/ nadeel verhaal. Hoorde dat er weinig jeugd de enquête had ingevuld. Vind je dat gek? Ik niet, er word toch niet geluisterd naar de jeugd, want de oude garde (eerbied voor de grijze haren) heeft het te druk met bekvechten over onzinnige zaken.... Ik heb ook al het deksel op de neus gehad. Dat kan niet. Dit kan niet. Hebben we het al eens geprobeerd. Ja, maar. Verder moet ik niet gaan zeker? Oke, er zijn ook dingen waar ik vragen over heb. Maar komen we daar niet uit als we de plannen in aan het uitwerken zijn. Dan zijn we in ieder geval al 1 stap verder dan elke keer 3 stappen achteruit.

A.s. weekend een korte terug vlucht vanuit Niergnies. Succes!

Frederik


Fotogalerij: Gebr. Dekker - Nieiws uit Terneuzen - Week 20

De afbeeldinggalerij is leeg.