Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen - Week 1

05-01-2017 09:06

Wie kostbaar van elke zonnestraal geniet, zal in de schaduw kunnen leven!

Aan alle lezers en volgers van dit 'gekrabbel' wens ik al het beste voor 2017! Let wat op elkaar en doe eens een stapje harder voor een ander. Veel sportiviteit en veel mooie vluchten toegewenst!

Het is even tijd voor een korte update.  De duiven in Heinkenszand zitten allemaal gekoppeld. Ook de vliegers. Het gaat tot nu toe aardig, maar om een 90 tal koppels (incl voedsters) in de hand te houden is geen sinecure! Waarom aardig en niet goed.... omdat er nu eenmaal eieren kapot worden gevochten of een koppel dat niet wil, zoals wij het willen, maar gelukkig is het maar op het duivenhok.

In Terneuzen gaan de vliegers zaterdag bij elkaar. Het hok van de weduwnaars, en niet alleen dat, is verbouwd. Dus eerst even wennen en dan kunnen ze gekoppeld worden. De voedsters liggen met jongen van de kwekers en een deel zit inmiddels al op hun 2e ronde te broeden. Normaal worden die ook nog verlegt, dan naar de vliegers, maar dat ging dit jaar net even anders. Het zij zo..... Verder is het hok verplaatst en dit ziet er al een stuk beter uit dan voordien. Kijken of het daadwerkelijk ook wat oplevert, want het er is behoorlijk wat veranderd!

Vandaag een duivendagje gehad in het Noorden van het land. Op de kop af 800km gereden.... Als je wat wilt...... Er stond al meer dan een half jaar een afspraak gepland bij Postma in het Friese Zwaagwesteinde. Op een tip van vriend GJB ging ik daar eens buurten en bestelde een jong uit hun topper Buddy! Prima duiven en de hele lijn van zijn ouders valt op in het hok! Een compacte duif, een wringer en een enorme levenslustige uitstraling! De duiven zagen er prachtig uit! Een lust voor het oog! Heren bedankt! Net na de middag vertrok ik richting Opheusden. Binnen goed 2 uur was ik daar aangeland met onderweg nog wat tussenstops om te kijken of we nog iets konden bemachtigen op de veiling van Danny de Voogd die op dat moment afliep! De doffer (vader van onze Young Danny) komt in ieder geval naar Terneuzen.

De duivin die  wilden 'hebben' hebben we helaas moeten laten 'schieten'......  In Opheusden was ik op bezoek bij de 20-jarige Piet de Vreugd. Deze enthousiaste en ambitieuze jonge gast is een aanwinst voor de Nederlandse duivensport.  Na jaren met andere melkers te zijn meegelopen vond hij het nu tijd om op eigen benen te gaan staan. Tijd voor een eigen hok en dit jaar gestart met de jonge duiven. Ik bekeek even snel enkele uitslagen, maar ik kon er geen ontdekken, waar hij niet met meerdere duiven in de eerste 10 stond! En in zijn eerste jaar wint hij direct een 14e NPO!! Ongekend knap! Mijn interesse was namelijk direct gewekt toen hij hier een week geleden op bezoek was en vroeg of ik ook wat duiven wilde bekijken. Geen probleem natuurlijk, maar de ene na de andere mooie toverde hij uit zijn mand. Ook op de hokken is aan alles gedacht! Een jongere met dezelfde ambitie ontmoeten is altijd leuk om tegen te komen! Er zullen dan vast ook nog wel eens wat ritjes heen en weer gereden worden! 

De veiling op GPS staat gepland op 29 Januari. Er zitten kinderen in van, Jouke, Claudia, Remco, Paul, Erica (1e NPO Ruffec), Venne. Enz.

Er staan nog behoorlijk wat duivenactiviteiten op het programma! De jeugddag, Olympiade, Samenspelprijsuitreiking enz. We moeten ons nog niet vervelen!

Tot binnenkort!


Fotogalerij: Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen - Week 1

De afbeeldinggalerij is leeg.