Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 13

01-04-2017 10:14

Je hoeft niet goed te zijn om de beste te zijn, zolang je maar beter bent dan de rest

Het lijkt me een mooie spreuk om de start van het seizoen mee te beginnen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Wat gaat seizoen 2017 ons brengen? Niemand weet het. Nog een paar uurtjes en dan zitten de duiven weer in de mand op weg naar Menen/Moeskroen om het seizoen 2017 af te trappen. Het winterseizoen is voorbij! Alle activiteiten zijn weer geweest en we geven weer vol gas voor een mooi 2017! Daar wensen we iedereen veel plezier en succes bij! Geniet ervan en vooral dat!

Het was voor ons in de achterliggende periode een drukke periode. Vandaar dat u ook weinig heeft kunnen lezen op deze site.... Nu het seizoen start zal ik u wekelijks op de hoogte proberen te houden! Zowel in Heinkenszand en Terneuzen zijn we bijna verzadigd van jongen om het seizoen mee te starten. Op de hokken aan de Stelleplas
huizen inmiddels meer dan 100 jongen om mee te vliegen en in Terneuzen starten we er nu met 130 voor de eerste vluchten met de jonge duiven. Starten.... Wat er overblijft zien we 12 september weer. De eerste ronde traint al aardig en de 2e ronde verkent de boel nu.... Straks worden ze samen uitgelaten en dan vliegt er weer een mooi clubje rond. Dit seizoen zullen we e.e.a. proberen bij de jongen om te kijken of we daar verliezen mee in kunnen dammen. 1 van die 'acties' is op beide hokken de duiven 3 maal inenten met paramixo/herpes. We starten het seizoen met oude vandaag. Ze hebben deze week nog bij elkaar gezeten en nu worden dus vanaf nu op dubbel weduwschap gespeeld. We starten met 30 doffers en 23 duivinnen in Terneuzen. Enkel duivinnen blijven thuis omdat deze hun sporen verdient hebben, maar nog niet op het kweekhok zitten.  Ook zitten er 6 koppeltjes voor de fond. Ook de zomer jongen moeten er aan geloven in Terneuzen. Dat komt dus op 75 duiven
om mee te starten, waarvan 50 echte programma duiven.

Foto boven; nog even samen in bad.

De late jongen laten we dit jaar zitten en wachten tot later in het seizoen Bustraan Pigeons start met 20 doffers en 18 dames.... Op beide hokken zijn afgelopen winter nog redelijk wat vernieuwingen aangebracht. We hopen natuurlijk dat het effect heeft! De afgelopen weken met het mooie weer zijn ze degelijk op geleerd en hebben de nodige kilometers al in de vleugels.

Foto's boven; Verluchting tijdens verduistering

Wat wel (weer) een probleem word is de kromsnavel. Op beide hokken hebben we er 2 jaar geen last van gehad. Nu in Terneuzen een weduwnaar, laat jong of 2 pleitte. Heinkenszand is helemaal absurd. Er zitten daar minstens 6 roofvogels op 100 meter van het hok.... inmiddels zijn er enkele vliegers, 1 kweekduivinnen en 7 jongen minder. Ik sprak vorige week een Belgische liefhebber waar al meer dan 50% van de eerste ronde kwijt was.... Het frappante is dat er 2 jaar niks is gepakt en het nu weer begint..... hopelijk blijft het hierbij. Als je die beesten bezig ziet dan stijgt je frustratie niveau naar 9! Natuurlijk weten we dat anderen er ook last van hebben en nog veel erger dan ons. Proberen naast je neer te zetten..... maar tegelijk realiseer ik me ook dat dit niet zo verder kan.

Foto boven; De Nieuwe ren voor de 2e ronde

NPO

Ik kreeg van sommige mensen de reactie dat ik nog niet veel over het NPO geschreven heb. Dat klopt. Afgelopen donderdag was er in Lewedorp een bijeenkomst. Veel liefhebbers waren daar op afgekomen. Waarom? Om het stukje invliegduiven van plan GPS2021 te bevragen en bekritiseren. Ik schaamde me dat ik duivenliefhebber was op deze avond! Wat vind ik van het plan GPS2021? Goed! Ze hadden het gister al mogen voltooien. Ja maar....dit en Ja maar dat. Ja en!! Zeeland heeft nog 851 leden waar van 5% jonger dan 50 is!!! Is het dan niet hoog tijd dat er iets gaat gebeuren! Slechter kan het niet worden! En ik ben er zeker van dat het juist alleen maar beter zal worden. En invlieg duiven dan? Als dit er door was gegaan hadden wij onze duiven ook alle overnacht duiven voor prijs moeten zetten. Nu kunnen we ze weer als trainingsduif inkorven. Er is door de leden gevraagd naar een compromis te zoeken of het nog 1 maal toe te laten. Dat kan.... maar geloof me de veranderingen komen en gaan door!

Foto's boven; voor de weduwduivinnen in Heinkenszand

Voor nu! Veel succes en tot volgende week!

Frederik Dekker


Fotogalerij: Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 13

De afbeeldinggalerij is leeg.