Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 31

01-08-2016 16:01

Een bloem denkt niet aan de concurrentie van andere bloemen. Zij bloeit gewoon.

Het is weer tijd om even een update te geven vanaf de hokken in Terneuzen. Na een hectische periode met afsluiting van het schooljaar, diploma's uitreiken enz. was het tijd voor vakantie. 6 weken even geen werk en lekker bezig zijn met de duiven en alles wat er bij komt kijken. Het beste is om van de leuke dingen te genieten en zorgen dat je er energie van krijgt. Nu is dat vaak zo bij de duiven, want een eerste prijs of mooie uitslag geeft je in ieder geval wat power om weer een weekje door te gaan. De verliezen die geleden worden wegen daar tegen over weer behoorlijk zwaar. Dus een evenwicht is wel belangrijk. De oude duiven zitten nog steeds op weduwschap en de jonge duiven zitten bij elkaar en mogen doen en laten waar ze zin in hebben. Wanneer we de oude koppelen weten we nog niet, ook omdat de attractie vlucht Ruffec nog plaats vind en dit tegelijk met de eerste Natour vlucht. We kijken het even aan.

Uitslagen

Hieronder wat uitslagen van de laatste weken.

Pontoise jong

235 duiven. 2,3,5,9,11,17 enz. 15 vd 37

1e duif. 16-732 V -> Uit Ronaldo x Venne. Volle zus 15-229 (3x 1e) en Gran Canaria duifje

2e duif. 16-733 V-> Uit Ronaldo x Venne dus 2 Nestzusje van elkaar

3e duif 16-053 M-> Uit Doffer van E. Grootjans x 15-949 (kl. Kind Remco)

4e duif 16-719 M-> Uit Doffer O. Haers ( Zoon 65 2x 1e Asduif Samenspel) x Miss. Unexpectedly

Pontoise oud

51 duiven 1,4,5,7,8,10 8 vd 16

1e duif 15-866 Rechtstr. L. van Hoecke. (B)

2e duif 15-944 Scheele x Lijn Maurice

3e duif 14-456 Rozalien. Halfzus Jouke

4e duif 14-449 Laura Dochterstamkoppel. Won eerder 1e Pointoise Samenspel 2 en 58e NPO Chateauroux

Pt. St. Max Jong

336 duiven 1,7,8,11,13,23 15 vd 46 Tevens ook 1e in Samenspel 2 tegen 1.006 duiven

1e duif 16-722 M -> Zoon '3043' (Stamvader) x Moeder Maurice

2e duif 16- 732 V-> Dochter Ronaldo x Venne

3e duif 16-081 V -> Bustraan Pigeons. (lijn Rudy VandenAbeele) x (A. Derwa Paulien lijn) Dit duifje werd 3e Asduif in Club op de discipline Vitesse Jong

4e duif 16-053 M-> 3e duif 16-053 M-> Uit Doffer van E. Grootjans x 15-949 (kl. Kind Remco) De moeder is een van onze beste jaarlingen!

Over de 722 gesproken.... Club genoot Ronald Peeman zag deze duif vanaf het begin al helemaal zitten. Hij speelt momenteel niet met duiven, omdat hij in het buitenland verkeert, maar kwam enkele weken geleden duiven wachten. We hebben er een krat bier op gezet dat hij nog een keer de eerste prijs ging winnen! Ronald, dat bier komt jou kant op hoor ;) Vorige keer schreef ik dat we geduld moesten hebben met de jongen. Gelukkig zijn ze ook iets beter gaan komen, maar door elke week duiven te verliezen raakt de muziek ook wat uit de groep en dat moet dan steeds weer opnieuw in gang gezet worden, omdat partners e.d. achterblijven. Zaterdag is er maar 1tje achter gebleven, dus hopelijk zijn de verliezen vanaf nu verdwenen!

De kleinste hulp, Maurice.

Eenhoksraces

Zo! Deze zijn eindelijk ook begonnen. We starten in Nevele. Daar zijn we er met 6 gestart en zitten er nog 2 in de Race. Deze vliegen steeds hun prijs, maar zijn zeker nog geen hoogvliegers. Over 14 dagen is de finale. We hopen natuurlijk dat ze er dan nog beiden in zitten! We go for it!

Ook het WK is daarmee gestart. Het Nederlandes Team is al aardig uitgedund. Of beter gezegd het hele hok is al aardig uitgedund voor het WK. Dit is een nieuw hok en ik denk dat dit er zeker mee te maken heeft! We mogen ons gelukkig prijzen dat ons duifje (uit Paul x Emmaly) er nog steeds zit en het tot nu toe behoorlijk gedaan heeft! Ik hoop dat ze het red tot aan de finale! Dan staan we in elk geval niet voor niets te wachten!

In Denemarken zijn de opleer vluchten ook gestart. Daar is zijn het nog afstanden van onder de 100 Km maar de duifjes zitten er nog en dat is belangrijker.

Beide races waaraan we deelnemen in Portugal zijn ook gestart met Training. In September hoop ik beide finales te bezoeken!

Als laatste eindigen we in Spanje op de Costa del Sol. Die vluchten starten deze maand en daar is ook als laatste de finale en wel begin oktober!

In Nevele spelen we onder de naam Team Terneuzense Boys. Bij het WK: Gebr. Dekker. Alle andere races zijn onder de naam Team Bustraan-Dekker

Van alles wat.

Referenties

Vorige keer had ik enkele mooie referenties binnen gehad. Ook deze keer kunnen we gelukkig weer wat melden, want dat je duiven het op eigen hok doen is leuk, maar wanneer ze elders ook presteren is misschien nog wel veel mooier! Zo won club genoot Oswald Haers een 1e prijs tegen 413 duiven vanuit Roye met een rechtstreekse Dekker. Deze komt uit 'The King' x 'Zus Darco'. Het nestmaatje zit bij van Acker en doet daar ook goed zijn best....... Jan de Jonge won het 1e Asduif kampioenschap in het Samenspel (5 van de 5 vluchten) en won daar de 1e Asduif. Dit is afkomstig uit een duivin die hij hier in 2014 als ei haalde. Deze duivin werd gekweekt uit Maurice x Claudia. Of in cijfers 11-289 x 13-005. Proficiat heren en dank voor het doorgeven.

De lossingen zitten de laatste tijd ook niet echt mee. Net wel, net niet.... veel kwijt, weinig opgegeven duiven, het is allemaal lastig! Wat ik er van vind is niet zo belangrijk! Wat ik erger vind is dat er afgelopen zaterdag enkele mails van 'proffs' naar buiten kwamen die richting lossingscommissies werden verstuurd! Wanneer zulke mails verstuurd worden weet ik niet of je nog 'proff' genoemd kan worden. Tuurlijk mag je feedback hebben op bepaald handelen, maar onderbouw dit dan en gooi het niet op de mail, maar bel de betreffende persoon toch gewoon op! Nog zoiets is het enige duivenblad wat Nederland rijk is gebruiken als afval container voor bepaalde liefhebbers die met een redelijk aantal duiven spelen! Ik mag bijna zeggen gelukkig dat de laatste column is geplaatst, want het is gevaarlijk wanneer je alleen maar de negatieve kanten meer kan zien van bepaalde dingen! Een column is volgens mij bedoeld om ervaringen te vertellen e.d. maar niet om de moordkuil van je hart te spuwen! Als er 35 duizend duiven worden ingekorfd. Zijn dat 35 duizend individuen! Wanneer er dan 400 van 2 liefhebbers bijzitten is dat veel. Maar...... als een duif een kudde dier is zijn de ander 34.600 duiven heel dom!! Want die groep is veel groter en moeten naar veel meer kanten...... Ik zie bepaalde liefhebbers uit de 'oude afdeling 12' gewoon weer hun partijtje meedraaien in afdeling 5 en ook goed aan de kop, dat verklaart volgens mij wel e.e.a. tegen je verlies kunnen is een van de belangrijkste dingen in de sport!

Foto hierboven; Vrienden en duiven, een top combinatie!!

Als afsluiting

Vrijdagavond was er geen inkorving, dus zoek je ander vertier! Club genoot en sportvriend Henk had 7 duiven mee naar Perpignan en om half 8 werd daar plaats genomen voor de hokken. Ik had er het volste vertrouwen in dat er 1tje door zou komen, bijna leek het er op dat er zich geen duiven meer zou melden totdat zijn top duivin Sara om 22.20u tegen de nok van het huis aanviel! Kippevel momentje in het schemerduister! Deze duivin werd 4 maal ingekorfd op de ZLU en was 4 maal dezelfde avond thuis, waaronder ze eenmaal een 1e nat. Duivinnen won! Bij ons was dit jaar de fond weer bijzonder slecht! We gaan na het seizoen eens rustig in conclaaf wat we gaan doen om te kijken of er andere oplossingen zijn. En natuurlijk de kortste weg is stoppen, maar dan heb je per definitie ook direct verloren!

Op naar de laatste 6 weken van het seizoen!

Succes!


Fotogalerij: Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 31

De afbeeldinggalerij is leeg.