Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 47

22-11-2016 07:51

Bij kalm weer kan iedereen stuurman zijn

Zaterdag woedde de eerst storm door NL. Eentje die hier in Terneuzen redelijk wat schade achter liet aan de duivenhokken. Zo erg dat we duiven op ander lege afdeling moesten zetten. Ook in Heinkenszand heeft de wind wat sporen achtergelaten. Dus binnenkort weer wat reparatie werk..... Gelukkig keerden alle duiven terug op het
hok, nadat ze uit waren gevlogen wat niet echt de bedoeling was. Verder zitten de duiven allemaal gescheiden, vliegen geregeld een keertje uit en krijgen 1 of 2 maal per week een badje voor geschoteld. Verder geen poespas! Vooral de late jongen krijgen zo vaak als mogelijk open hok en dat doet ze duidelijk goed! Kennen ze in Terneuzen dan geen op hok plicht? Ja kennen wel, maar de late jongen zitten soms te trappelen om naar buiten te gaan dus kan je ze moeilijk binnen laten zitten..... Op de hokken van Bustaan Pigeons is het even eens rustig. De voorbereidingen voor de kweek zijn daar wel al verder dan in Terneuzen, maar dat was ook gepland. De duiven worden daar nu al zo'n 14 dagen bijgelicht en binnenkort zullen de nieuwe koppels elkaar vinden. Begin
oktober kwam GJB en Grote Willem op beide hokken keuren.

Er werden bij Arie iets meer dan 200 duiven gekeurd en meer dan 50% kwam op een 8 of hoger! Gert -Jan verteld dat vooral de kweekduivinnen van zeer goede kwaliteit waren in zijn opinie! De rest zien we op de uitslag! Hier in Terneuzen waren het vooral de jonge duiven doffers die hem wel konden bekoren! Opvallend is steeds weer dat hij bepaalde lijnen die hij hier de eerste keer er uit pakte steeds weer terug vind als hij aan het selecteren is! Kortom het was weer een gezellig avond/nacht, want we waren pas tegen 2u klaar!

Bonnen

Is waar je over kan blijven schrijven! Vorig jaar vertelde ik al dat het aantal gehalveerd moest worden en dat is tot nu toe aardig gelukt! Als je het internet afstruint kom je minstens 10 sites tegen die bonnen aanbieden en soms wel meer dan 50 in 1 verkoop! Ongelooflijk eigenlijk....! Het ergste vind ik dat de kampioenen of mensen die als kampioen gezien worden hier voor op mogen draaien.... Maar realiseert iedereen zich dat wanneer je een vereniging steunt bijna de helft of meer van de verkoop gewoon in de kas verdwijnt en word vervlogen of vul maar in! Natuurlijk zijn er clubs die een nieuw lokaal nodig hebben en vul maar aan, maar waarom moet en club met 9 leden, die geen kosten hebben nog gesteund worden? Vaak zijn het die verenigingen juist die samenwerking e.d. tegen houden terwijl dit juist nodig is gezien de stand van zaken in de sport! Er komen dan berichtjes binnen van heinde en ver of je niet even een bon wilt schenken, want ze krijgen er geen te pakken en het mag alles zijn zelfs een eitje zou al genoeg zijn..... Er zijn natuurlijk ook organisaties waar je niet van onder uit kunt, maar dat kost dan ook geen enkele moeite om een bon te schenken! Momenteel staat er nog een bon van ons op www.gps-auctions.nl onder de verkoop Zeeuws Manifestatie

Eenhoksraces

Zoals de meesten van jullie weten werden er dit jaar aan heel wat eenhoksraces meegedaan! Ze komen als paddestoelen uit de grond, maar het zijn lang niet allemaal even goede! We doen aan verschillende mee en kijken wat de beste zijn.

We hebben het dan niet over qua aantallen of een prijzenpot, wat natuurlijk ook meetelt, maar dat betaal je toch zelf...;) maar ook over de afwikkeling na de race! Dat kan bij sommige wel eens even heel lang duren! Dit jaar werd er niet in gezonden naar Gran Canaria, maar zullen we waarschijnlijk meedoen in Polen. Het Poolse satelliet hok van Bustraan-Pigeons kan ons namelijk precies vertellen, waar de beste zitten. Hij was vorige week in Zeeland en nam uitslagen mee van dit seizoen. Hij behoort dat tot een van de betere melkers in de provincie, maar je blijft je verbazen over de aantallen en lossingstijden daar. In de verenigingsuitslag telde ik meer dan een handvol melkers die spelen met meer duiven dan een gemiddelde liefhebber in Nederland. De tijden van lossen waren 6.15u en de duiven maakten een normale snelheid en het was een normale cours. Dus niet alleen de vluchten van 600 km in NL lossen ze zo vroeg, maar ook hun eigen Vitesse vluchtjes gaan er zo vroeg uit! Opvallend was dat ze in hetzelfde weekend als hier, toen wij Sens speelden en bijna heel NL rampvluchten kende zij ook een rampvlucht hadden! Mooi om te vermelden is natuurlijk ook dat de Nederlandse duiven die hij van hier meenam het daar meer als gemiddeld goed doen! Het verenigingsleven is daar volop bloeiend, want de club waar hij speelt kan geen nieuwe leden meer aannemen.... Dat zegt genoeg denk ik. In Portugal werd dit jaar aan 2 races meegedaan en dat zal zo blijven.... De sfeer, nieuwe contacten en de verzorging daar zijn al genoeg redenen om volgend jaar eind september weer af te reizen naar de Algarve! In Spanje werd de halve finale gewonnen door Team Bustraan- Dekker. De finale werd een flop, met heel weinig duiven terug op de hokken. De vlucht word voor volgend jaar veranderd en ook zijn ze bezig met nieuwe hokken te bouwen.... De Belgian Master blijft wel op het lijstje staan. Twijfel je al steeds om mee te doen? Probeer het gewoon een keer. Er zijn tal van eenhoksrace's waar je voor niet al te veel mee kan doen. Er zijn op dat gebied nog genoeg nieuwe dingen te ontdekken voor veel liefhebbers!

Duivenveilingen

Momenteel staan er 10 jongen van Bustraan Pigeons op www.ipa.nl . Verder worden er a.s. zaterdag op de diamonds 5 veiling die georganiseerd word door www.duivenveilingen.nl  5 jongen aangeboden. Het voorbieden is al bezig op voor vernoemde site. Hier worden jongen aangeboden van Ultimate Harry, Remco x 1e NPO Ruffec en Jouke. Van beide laatste genoemde zullen er nog weinig duiven verkocht worden in zeker zoals ze nu gekoppeld waren om dat van beide koppels er nog 1 op het vlieghok zit. Begin Januari zal er een verkoop op www.gps-auctions.nl   zijn. Daar word o.a. ook een jong uit Young Danny aangeboden. Deze wint 1e Asduif Vitesse, 1e Asduif Natour, 1e Asduif Generaal in het Samenspel in 2016. Eerder werd hij 8e Asduif Jong en 9e Asduif Vitesse oud in de Afdeling. Ook werd hij gekroond tot 3e Nat. Asduif in het Topwings Asduif Kampioenschap!

Van alles wat.

Afgelopen zaterdag werd de beurs bezocht. Het was drukker dan ander jaren en de mensen bleven ook langer 'plakken' dan voorgaande jaren!

Nog even op de foto met Ray van Pigeonsports. Ray heeft inmiddels ook een prachtige duivin van Bustraan Dekker op zijn kweekhok en is daar zeer van gecharmeerd liet hij ons weten.

Het is vooral een contact beurs en in de ochtend was ik gevraagd om wat te vertellen bij de jeugd. Dat doe ik graag, dus zo gezegd zo gedaan.

Ik kwam o.a. jongeren tegen die door spreekbeurten van jeugdleden in de sport gerold zijn, maar ook die door een project in de vereniging de sport zijn binnen gekomen! Het heeft dus effect.... Als je het maar opzoekt! Verder werden er in de buurt nog wat evenementen bezocht en a.s. zaterdag is het in Zeeland de Zeeuwse Manifestatie!  Wie weet tot ziens!

Kampioenschappen 2016

Vereniging (29 spelende hokken)

1e Generaal Hok

1e Vitesse Hok oud

3e Midfond Hok oud

1e Dagfond Hok oud

3e Vitesse Hok Jong

6e Midfond Hok jong

1e Natour

Asduiven

1,2,3,4,5,7, Generaal

1,2,3,5,7, Vitesse Oud

1,4,7,9. Midfond Oud

2,5,7 Dagfond

3,8,9 Vitesse Jong

1,2,3,5,6 Natour

Samenspel 2 (midden Zeeuws-Vlaanderen circa 110 leden)

4x 1e Prijs (Pontoise, Fontenay, Pt.St. Max, Ruffec)

1e Vitesse Hok Oud (3e. O.A. 1e Aangew.)

6e Midfond Hok Oud ( 2e O.A.)

2e Dagfond Hok (2e. O.A. 2e Aangew.)

7e Vitesse Jong Hok (8e O.A. 2e Aangewezen)

15e Midfond Hok Jong

1e Natour Hok ( 3e O.A. 1e Aangew.)

2e Generaal Hok ( 2e O.A. 2e Aangew.)

Asduiven

1,2,3,10e Asduif Vitesse Oud

10e Asduif Dagfond

1e,4e Asduif Natour

1e, 2e Generaal Asduif

Provinciaal

2e Vitesse Hok Oud (13e O.A. 2e Aangew.)

22e Dagfond Hok

12e Natour Hok (8e Aangew.)

12e Generaal Hok (12e O.A. 10e Aangew.)

Asduiven

9e Vitesse Asduif Oud

5e Asduif Generaal


Fotogalerij: Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen week 47

De afbeeldinggalerij is leeg.