Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen

13-09-2016 09:48

Wie chaos beschrijft, stelt orde op zaken.

Vorige week vrijdag schreef ik een heel kort stukje over het winnen van Ruffec en de jongen duiven. Na 4 dagen zijn we inmiddels weer 3 illusies armer.

Ruffec

Was een attractie vlucht. Een attractie vlucht met een breed scala aan prijzen en veel geldprijzen. Ik sprak gister de organisator en deze had er nog pijn in zijn buik van. Waarom laten afdelingen het afweten wanneer er zo'n vlucht met uitstraling georganiseerd word? Niet omdat wij hem de eerste keer gewonnen hebben, maar over het algemeen. Een vlucht met uitstraling die terug in het leven geroepen word moet veel deelname kennen. Tuurlijk het was einde seizoen. Het was zwaar en misschien had die beter halverwege het seizoen plaats gevonden. Maar wanneer er dan afdelingen zijn die er nog een Bergerac naast organiseren vraag je toch om problemen. in dit geval te weinig duiven. Dan neem je volgens mij een organisatie als FZN ook niet serieus! Er was door heel wat liefhebbers flink gepould. Dat hoor ook bij een attractie vlucht. De bedragen waren dan ook niet van de lucht! Natuurlijk waren er in Zeeland ook mensen die graag Bergerac hadden gespeeld, maar Ruffec of Bergerac maakt met de omstandigheden die er dat weekend waren weinig verschil! Gelukkig had hij ook al verschillende berichten gehad om toch door te gaan en ook wij hebben Jan gevraagd toch door te gaan! Hopelijk komt het goed! De duivin gaat dit seizoen niet meer mee en er zal nu eerst van gekweekt worden. Iedereen hartelijk dank voor de boeketten, mails, smsjes, appjes, FB berichten enz. ook onze club zijn we dankbaar voor de huldiging die we kregen!

Het mooiste of bijzonderste wat ik mee maakte was na de aankomst van de duif toch wel een telefoontje van een hele oude man uit Roosendaal waar we ongeveer 6 jaar geleden een jonge duif ophaalden. Deze man hadden we nooit meer gesproken, maar na 6 jaar belt hij dit weekend ineens op om te feliciteren, nadat hij onze foto had gezien. Leuk moment!

De jongen duiven

Is al kommer en kwel. Lezers, ik ben niet van plan hier een heel klaag verhaal op te gaan typen, maar misschien ook wel dus bedenk je eerst even voordat je doorleest. We zijn gestart met een kleine 150 jongen. Er zijn er door ons zelf enkele verwijderd. We zijn na 6 keer opleren gestart met 125 op Oudenaarde. Na Sens van afgelopen weekend durf ik niet meer te tellen. We dachten dat we er door heen waren. 35 waren er nog mee en  de duiven komen tot aan vanmiddag toe terug. Wat is er gebeurd? Joost mag het weten, maar ik niet. Verschillende mensen belden ons op om te vragen wat er was gebeurd en of wij iets wisten. Maar zulke dingen moet je niet aan mij vragen. We hebben het denk ik lang volgehouden en
de verliezen naast ons neer kunnen leggen, maar zaterdag was incl. de uitslag. 1 staartprijs in de Provincie, nog nooit gebeurd in laatste 4 a 5 jaar de druppel.  Duiven die in top conditie waren zo belabberd terug komen heb ik bij mijn weten nog nooit meegemaakt. En het gekke is, de eerste duiven kwamen nog in de volgorde die ik verwachte ook. Oh ja, waarom pak je dan niet je eerste 3 getekende? Dat zijn stabiele duiven, maar we waren er ons van bewust dat er andere eerder zouden zijn! 1 ding weet ik wel..... Zeeuwen in Sens past niet..... Er zat een duif in het Noorden tegen de Duitse Grens. Er zat een duifje in Kaatsheuvel. De meest westelijke afdeling die het meest oostelijk gaat staan is de grootste kolder die bestaat. Er zijn na de slechte Sens oude duiven oproepen gedaan, om met de jongen niet naar het oosten te gaan. Hier word geen gehoor aan gegeven. Maar bepaalde mensen vragen om een kortere vlucht op de Natour wat al allemaal korte vluchten zijn en die word zo ingelast. Mmm.... Wat we verder gaan doen met de jongen weten we nog niet... de betere zullen waarschijnlijk thuis blijven. Maar daar moet nog even overleg over gepleegd worden. Gelukkig kwamen de latere jonge in Heinkenszand prima naar huis en werd er 1,3,4 in het Samenspel gewonnen. Hopelijk kunnen we deze positieve noot het langst vasthouden.....

Eenhoksrace's

Zijn volop aan de gang. Het WK en de Belgianmaster zijn achter de rug. Mijn 8 man sterk in een Taxi togen we naar het Veldeken 90 in Nevele. Aan mensen, zon en bier geen gebrek. Helaas lieten de duiven het afweten. Zowel op het WK als de Belgianmaster werden geen mooie resultaten behaald, of beter gezegd, ook dinsdag waren onze duiven er nog niet. De sfeer onderling en tijdens het wachten was formidabel. De organisatie heeft er alles aangedaan om het te laten slagen! Op naar de volgende editie.

Dennemarken:

Daar is a.s. zaterdag de finale. Zover ik nu kan zien is er nog 1 vd 3 op de hokken bij de Hansen Brothers. Het is wel steeds dezelfde duif die daar onze naam probeert hoog te houden. We gaan afwachten wat ze gaat doen in de Finale Race

Spanje

Daar zijn de trainingen gestart. Ze waren al goed bezig met 22e en 24e plaats en de 1e 2 NL duiven, maar.... Het is nog geen 8 oktober!

Portugal.

Great Derby is bezig de duiven richting de 100km te brengen. Daar werd afgelopen zaterdag de 24e plaats behaald. De Golden Algarve Race is van een iets zwaarder kaliber. Beste plaats tot nu toe is ergens in de 1200. Maar hopelijk herpakken de ander zich op het moment dat het nodig is!!

Afgelopen zaterdag werd er vervlogen vanuit Roye. Met een harde wind op de staart kwamen ze richting Terneuzen. Met 18 mee en 12 prijzen werd het in Sluiskil tegen iets meer dan 300 duiven 6,7,9 in het Samenspel tegen meer dan 1000 was het 11,16,20 enz. en 11 vd 18. Als eerste was er een jonge doffer ingeteeld naar 'Remco'. 

We  hebben weinig jongen gespeeld. We zullen zien wat we a.s. weekend gaan doen. De laatste loodjes wegen het zwaarst!! 

Tot Snel!


Fotogalerij: Gebr. Dekker - Nieuws uit Terneuzen

De afbeeldinggalerij is leeg.