Max Duivencolumn - April 2017

10-04-2017 17:47

Update van de eerste weken!

De kop is eraf, inmiddels zijn we alweer 2 vluchten verder en giert de wekelijkse adrenaline weer door mij heen. Dat gevoel dat je een duif klokt dat is werkelijk waar het mooiste wat er is. Ik leg mijn telefoon binnen zodat ik mij volledig af kan zonderen van de meldingen in de groepsapp van de club. Ik ga pas melden als ik een paar duiven geconstateerd heb, anders is de lol er snel vanaf. De vliegploeg bestaat uit 27 vliegers 17 doffers / 10 duivinnen waarvan 70% van de kolonie jaarling is. Ik denk dat het belangrijk is om voor jezelf doelen te stellen, zo hou je een duidelijk overzicht en een duidelijk doel om naar te streven. Wat is mijn doel? Ik zou het fantastisch vinden om op Teletekst te staan, is dit reëel? Misschien niet maar het is wel een duidelijk doel. Een stapje erbij zal ook al super zijn.


De africhtingsvlucht,

Zaterdag 1 april stond de eerste africhtingsvlucht op de planning. Qua wegbrengen hebben we alleen de jaarlingen een stukje weggebracht dat was op circa 7km. Vorig jaar had ik alleen de duivinnen weggehad je raadt al wat er voorop kwam.. haha. Daarom afgestapt van het lappen van oude duiven. Ze gaven niet heel best weer op maar er zou toch een gaatje moeten komen om de duiven hun vrijheid te geven. In de loop van de dag klaarde het goed op , dus om 11:45 werden mijn 27 rakkers gelost. Ik belde Pa op om het nieuws te delen want die stond langs de lijn op de voetbal, hij zei dat je 10 over moest klokken op 36km. En ik moet toegeven dat hij vaak gelijk heeft, er komt circa op 8-9 over een koppel over met een beste gang! Op dat moment krijg ik er 2 tegelijk de ''351'' en Jantje  08:51 - 09:07 stond er op de klok. Ik had nog niet met mijn ogen geknipperd en nummer 3 en 4 donderde naar beneden 09:44 - 09:49. In de vereniging werd er wel een uitslag gemaakt om de klokken te testen, maar of je daar verder waarde aan moet hechten? Uiteindelijk waren die 4 duiven goed voor 2-12-32-42 tegen 766 duiven. De ''351'' noteerde vorig jaar ook al een 2e op Meer tegen 857 duiven of dat toevallig is? Uiteindelijk draaide ik er 11 v/d 27 in dus best tevreden. In de kring had hij ook een 2e van 1767 duiven.


De eerste puntenvlucht,

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de eerste vlucht voor de punten vanuit Duffel. De Vitesse mannen moeten ze nu scherp hebben. Ik had er 25 klaargemaakt de 2 laatkomers van de week ervoor heb ik maar thuis gehouden. Ze gaven vroeg in de morgen mist op in Duffel,  het was dus afwachten wanneer het voldoende opgeklaard was. Rond de middagklok was het zicht voldoende om te kunnen lossen. Ze werden om 11:30 gelost op 82km. Pa zei al je moet binnen het uur klokken voor een vroege. We zien veel duiven overgaan
maar je kan er bijna geen pijl op trekken of ze van mijn lossing zijn. Uit het niets zegt pa er komt er een aan, het lijkt wel of Pa er een oog voor heeft. Het was wederom weer de ''351'' van vorige week. Hij stond bovenaan mijn lijstje dus de punten waren binnen! Er stond 12:26:37 geconstateerd dat moest toch geen slechte duif zijn. Het duurde vervolgens één minuut op nummer 2 en 3, 2 jaarlingen die bleven helaas vliegen en zaten pas om 28:24-28:28 in de klok, nummer 3 en 4 kwamen er kort op en hadden ook al veel eerder in de klok kunnen zitten waren ook wederom weer 2 jaarlingen, ze krijgen het met de week meer door dus geduld. Met het melden van mijn tijd bleek het inderdaad om een vroege te gaan. Na het afslaan bleek het goed voor een 3e van 947 duiven , en een 4e van 3707 duiven! Nummer 2 en 3 speelde nog een 22e en een 23e in de vereniging en een 48e en een 50e van de Kring. Met 4 duiven bij de eerste 100 van 3707 duiven ben ik super tevreden! Weer die "351'' dit heeft hij nog nooit in zijn leven laten zien. Wel verschillende keren op tijd gezeten met al een 10e-12e-19e-21Maar nooit in de kop van de uitslag. De duif zal op dit moment de juiste drive hebben om naar huis te komen.


Tot slot,

We gaan zien wat de komende weken gaat brengen, we blijven ons best doen en houden jullie op de hoogte. Iedereen veel succes de komende weken.

Tot de volgende keer,

Max van Dongen


Fotogalerij: Max Duivencolumn - April 2017

De afbeeldinggalerij is leeg.