Max Duivencolumn - Januari 2017

17-01-2017 08:57

Jaja, wat is het alweer lang geleden dat ik wat geschreven heb, naar mijn mening veel te lang. Ik moet voor zulk soort dingen gewoon tijd maken; het kost bijna geen moeite alleen maar plezier. Dan wil ik  maar beginnen met iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen,  kan dat nog?

Ik zit midden in mijn stage periode dus de lange dagen kosten best wel veel tijd voor een student. Dat is misschien wel een reden dat ik al een tijdje niks van mij heb laten horen dus bij deze mijn verontschuldigingen. De winteractiviteiten in de verenigingen zijn ook weer achter de rug, Tentoonstelling & nieuwjaarsreceptie. Het was een gezellige boel druk en veel grote praat dus de avond was compleet. Ik was gevraagd of ik de kaartjes in wilden vullen voor de tentoonstelling. Ik had het nog nooit gedaan dus de eerste kaartjes waren effe wennen. We leuk om te vermelden dat ik bij 4 v/d 5 ingezette klassen in de prijzen zat, dus de duiven stonden er goed op!

Nieuw jeugdlid!

Ik kreeg enkele weken terug een mailtje van een mannetje uit Sliedrecht die heel graag duiven wil gaan houden. Fantastisch nieuws, Ik heb hem gelijk uitgenodigd om langs te komen op de tentoonstelling en dat vond hij erg leuk. Tijdens de tentoonstelling heb ik geprobeerd hem het een en ander uit te leggen over onze mooie hobby. Dat sloeg aan want hij werd alleen maar enthousiaster, vervolgens heb ik gelijk een afspraak met hem gemaakt om in de vakantie langs te komen op het hok. Dat vond hij leuk dus is hij dinsdag ochtend in de vakantie langs geweest. Hij kwam met veel vragen en was erg leergierig, Dus het was erg leuk om de ins en outs rond het hok te vertellen. Vervolgens heb ik heb hem uitgelegd hoe hij zich aan kon melden voor onze vereniging, goed nieuws dus! Hij was nog opzoek naar een hokje , dus ik heb hem gewezen op een promohokje via de NPO, dat biedt jonge leden uitstekend de kans om zichzelf in te lezen in de duivensport. Die jongen gaan we effe flink de goede richting in duwen, want beginnen vanaf 0 is niet niks. Het is immers de enige sport waar het laagste niveau tegen het hoogste niveau moet spelen en dat vergt veel geduld. We kunnen er overigens wel een extra stoel bij gaan zetten tijdens de vluchten want hij zal vaak bij de klep zitten van de zomer, leuk man! De vergrijzing is onvermijdelijk, dat zie je aan alles het ledenaantal gaat helaas hollend achteruit. De jongeren zijn met hele andere dingen bezig, dan spreek ik zelf uit ervaring, er zijn wel honderden andere dingen die interessant kunnen zijn.

Naar mijn mening kunnen we de animo op krikken door de jongeren te benaderen op platforms waar veel jongeren actief zijn denk bijvoorbeeld aan Social Media... Facebook, YouTube ,  enz. Want als het zo door gaat, zie ik het helaas heel somber in. Bij een inkorfcentrum mis je toch het echte clubgevoel, lullen over voetbal , darts en alles waar de mannen zogenaamd verstand van hebben. Ik spreek nu alleen maar vanuit een negatief perspectief, maar het zijn helaas wel de feiten.

De voorzitter van de NPO zei eens tegen mij: goed en echt iemand helpen breng iemand aan boord en houdt hem aan boord! Dus als iedereen een steentje bijdraagt aan de populatie in en rondom de duivensport, kunnen we er samen voor zorgen dat we heel ons leven kunnen genieten van onze fantastische hobby!

010vs020

Ik stuitte verleden week op een berichtje op Facebook, waar een fotootje op stond met 2 duiven- ringen de 010 en de 020. Ik heb de eigenaar een berichtje gedaan of ik de ringetjes eventueel mocht hebben. En dat was geen probleem hij vond het wel een leuk idee! Onder 1 voorwaarde als de 010 de BAMIHAP ging heten, dat was natuurlijk geen probleem, onderlinge competitie op het hok.

Ik ga proberen om jullie op de hoogte te blijven stellen over de ontwikkelingen van deze 2 toppers haha.. Zoals de stand er nu naar uit ziet gaat de 010 met de schaal aan de haal... We zullen zien!


Tenslotte

We hebben enkele weken geleden de kwekers gekoppeld, daar liggen de eerste jongen nu in de schaal dus het seizoen begint weer. Bij deze wens ik iedereen veel succes met de kweek de komende tijd!

Tot de volgende keer,

Max van Dongen


Fotogalerij: Max Duivencolumn - Januari 2017

De afbeeldinggalerij is leeg.