Max Duivencolumn week 25

22-06-2016 07:12

Hoe gaat het?...

We zitten inmiddels in de maand juni, de maand van de zomerse dagen zou je zeggen. De tijden van 06:30 uur -07:15 uur lossen heb ik nog niks van gezien dit jaar! Want elke week is het raak Buienfronten, mist, onweer wat hebben we nog niet gehad dit jaar? Het is elke zaterdag wachten wachten en nog is wachten. Met alle respect voor de lossingscommissie, het belang van de duiven staat hoog in het vaandel. Het is moeilijk om met azijnzeikers te werken, laat staan al sta je in de schoenen van een lossingscommissie, je doet het nooit goed. Wat ik de laatste weken langs heb zien komen is het laatste van vertrouwen en respect, belachelijk! wat een niveau!

Nu gaan we het toch maar over de stand van zaken in Sliedrecht praten, en dat is een stuk positiever. We zijn super tevreden over hoe de duiven komen elke week prijspercentage 's van dik 50%, en gewoon meedoen bij de eerste duiven van de club. En met de beste 8 van de vereniging, met bijna 40 spelende hokken en wekelijks 600-1000 duiven in concours mag ik niet klagen denk ik. Toch mis ik wel de felheid van het begin van het seizoen, ik hoop dat nu weer een beetje terug te hebben dit komt doordat de temperaturen wat omhoog lopen.

Tussenstand Generaal

Duivensport is incasseren!

Dat weet iedereen denk ik, bij elke melker gaat niet alles over rozen. Zo verspilde ik van een vreemde vlucht mijn beste duif op het hok. Dan kan je zeggen dat hoort erbij, maar ik stond toch flink te balen bij het hok. Met slechts 17 vliegduiven ben je erg kwetsbaar, laat staan dat je beste van je hok niet terug komt. Jullie mogen best weten dat ik er effe goed doorheen zat. Zo'n tik maakt je toch wel weer realistisch zodra je duiven inkorft ben je ze kwijt zo simpel is het. Je mag even treuren maar je moet door.

Je moet roeien met de riemen die je heb, daarom is het vertrouwen absoluut niet weg. Verleden week kregen we weer 2 regenvluchten, dan word het gewoon lastig met een paar duifjes mee. Op Peronne waren er 10 mee waar er slechts 1 van op tijd kwam ze speelde rond de 40e van het cc tegen 1500 duiven, een prima tijd duif maar de rest? Waar waren ze zaten ze in de buien of miste ze de scherpte ?Joost mag het weten. Ik heb inmiddels geleerd dat ik mij niet zo druk meer moet maken over alles, duivensport gaat of het gaat niet, zo simpel is het. Op Pont St. Maxence waren er ook 6 ingemand waar ik wel een vroege tijd duif wist te klokken de ''363'' was wederom weer het 1e op het hok ze heeft de smaak goed te pakken vorige week  pakte ze al de 30e in het inkorfcentrum en nu een 10e van 300 duiven, en een 16e van het CC tegen 700 duiven. En weer maar 1v/d 6 heel raar, scherpte geloof ik bijna niet de duiven hadden ongelofelijke drang bij thuiskomst.

Opleren jonge duiven

Wat moet ik er van zeggen als er elke avond minstens 5 op het dak zitten. We zijn met zijn alle weer massaal aan het rijden, Hier tel ik er inmiddels 27 in het hok en ze zijn nog gezond, wel een klein dipje gehad na het enten maar dat had ik ook wel gedacht.

Iedereen veel succes de komende weken en tot de volgende keer.

Max van DongenFotogalerij: Max Duivencolumn week 25

De afbeeldinggalerij is leeg.