Max Duivencolumn Week 35

13-09-2016 09:50

We zijn sinds een aantal weekjes weer terug op Nederlandse bodem, De 2 weken vakantie in Italië waren super! Qua duiven en vluchten zit het nu op een lager pitje, de drift en de vorm is er natuurlijk af na 2 tot 3 weken stilzitten, ze staan op 5 pennen, heeft dat nog zin denk je? Ik doe mee voor de lol en alles plus is meegenomen. De tijd van evaluatie en ziften komt naderbij, ben ik tevreden of moet het beter? Als je de vraag aan mij stelt is het antwoord nee het moet beter! Het is naar verhouding beter gegaan dan verleden jaar een stuk constanter maar geen 1e prijs, dat zijn wel de noteringen waar je het voor doet. Wat er misschien ook mee kan spelen is de te vroege vorm in de begin maanden van het seizoen. Ik zette in april, mei, juni geweldige uitslagen op de lijst maar dat werd geleidelijk minder. Dan ga je graven naar een oorzaak, ik denk dat het vroege koppelen en enkel op eieren laten komen een oorzaak kan zijn. Dat is geen onderdeel van mijn systeem maar puur een bewuste keuzen in de begin jaren van mijn duivensport. Ik vind het verstandiger om mijn jongen toevoer vanuit het kweekhok te laten komen.  Waarom zou je dan vragen? Ik vind dat je geen basis op bouwt in 2 jaar dus waarom zou je vanuit de vliegers kweken? Vanaf volgend jaar wil ik elk koppel een jong groot laten brengen om de vorm te rekken naar een iets verder stadium in het seizoen. Zo blijf ik bezig om het in de toekomst beter voor de dag te komen.

Deze week stond een bezoek gepland in Limburg, we moesten naar Huub Hermans uit Born. Deze liefhebber helpt me al een tijdje de goede richting in naar de top. Na een autorit van anderhalf uur komen we aan op de plaats van bestemming. Eenmaal daar aangekomen zaten daar precies dezelfde 3 mensen als een jaar terug. Dat was leuk om elkaar weer is te spreken. Na een bak koffie en een Limburgse vlaai gingen we over naar de duivensport anno 2016. Denk aan roofvogels, animo van de vluchten, toekomst van de duivensport? Na een tijdje werd aan mij gevraagd hoe ik de duivensport zie over 20 jaar. Mijn reactie was daarop dat de regio inkorfcentra onvermijdelijk zijn. Het ledenbestand gaat hollend achteruit.

De gemiddelde leeftijd is 60+ , een uitstervende hobby zou je zeggen. Daarom snap ik de afgunst niet, je hebt elkaar nodig om door te gaan. 


 

De laatste week voor de vakantie noteerde ik nog een 11e in het rayon.

De afgelopen weken wil ik nog even de credits aan mensen geven, op Pontoise 13-08-2016 stond onze vereniging 3 maal op teletekst.  1, 3, 4 van harte Piet, Corrie en Jan, En wederom weer Pieter. De week ervoor speelde de combinatie al een 1e van 7583 duiven! Top gedaan! Aanstaande vrijdag staat de jaarlijkse barbecue weer op de planning, ze geven super weer op dus dat zal goed moeten komen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer,

Max van Dongen,


Fotogalerij: Max Duivencolumn Week 35

De afbeeldinggalerij is leeg.