Week van Martijn - Week 22

01-06-2017 07:45

Na een weekje verlof, weer aan het werk, u zou kunnen vermoeden dat ik over de slechte vluchten van afgelopen weekend zal berichten, maar beter wil ik iets positief brengen, het betreft Johan een 15 jarige starter in de duivensport, momenteel beschikt hij over een klein hokje met een 12 tal jongen, ik geloof dat Johan plezier heeft van zijn duiven en vice versa, korte tijd geleden na de dagelijkse training, waren er nog 11.


Johan  hield de klep in de gaten in de hoop het diertje terug op de klep te zien, helaas, echter na enkele dagen kwam het bericht duifje gevonden in een middelgrote Franse stad, Johan nam de opvangkaart en reisde af op goed geluk richting Frankrijk, met trein en bus, hij bereikte de stad, en dacht wat nu, en met adres in de hand stapte hij het plaatselijke politie bureau binnen, na zijn uitleg werd ene Roger opgeroepen, hij verscheen groot van gestalte met zwarte snor, hij vertelde Johan te volgen, in een soort opslag ruimte kreeg Johan een helm en politiejack in de hand geduwd, hem werd verzocht dit aan te doen en mee naar buiten te komen, wel had Johan begrepen dat deze Roger ook duivenliefhebber was en de opvanger kende.


Gezeten op de politie motor met zwaailicht bereikten ze na 20 minuten een hoeve net buiten de stad, er stonden duivenhokken, en hier zat het verloren duifje, baas en duif werden verenigd, onder toeziend oog van politie en opvanger, al snel zat het gezelschap rond de boerentafel aan een stevige maaltijd, inclusief Roger de motorpolitie, nadat de magen gevuld waren, er uitgebreid over duivensport was gesproken, klom Johan wederom op de politie motor om afgezet te worden op het station, om met de laatste trein, richting Belgenland te gaan om zijn verloren duifje weer op het hok te zetten, eind goed al goed .

Leuke foto

Zo kan het ook, onder deze kop ontving ik enkele foto's, van een opvanger die bij niet duivenliefhebbers werd verzorgd en hierdoor weer de weg naar huis vond, hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen.


Bij de vijver


In de keuken

Belangrijk

Nu het warme weer wat aanhoudt, komen de parasieten weer op zetten, controleer de duiven op uitwendige parasieten, reinig na eventuele behandeling van de duiven ook de manden, het hok met kieren, naden, zitstokken
etc, ook komen de motten in grote getale weer opzetten, ben er tijdig bij, voordat de pennen doorboord worden en vol gaatjes zitten, dus motten aan pakken, beste werkt cederolie op de wand sprenkelen om de paar weken.

Belangrijk


We willen graag een droog duivenhok, maar nu met aanhoudend warm weer , kan het te droog worden, te warm niet, maar te droog, dit kan de slijmvliezen van een duif gaan irriteren, wat te doen om de luchtvochtigheid te  verhogen is enkele malen per dag met een bloemenspuit vernevelen, of in de nacht enkele bakstenen die poreus zijn in een emmer water leggen, ze zuigen zich vol, legt u deze in het hok dan zal het vocht verdampen en ook de lv verhogen. Let wel ezels worden geen renpaarden maar beetje hulp is welkom.

Geweigerd

Opnieuw kwam er een verzoek van de rijdende rechter om probleemzaken te melden, zoals burenruzie m.b.t. duiven, ongenoegen bij duiven verkoop/aankoop, na goed nadenken besloot ik hier verder geen gevolg aan te geven, aangezien de duivensport altijd verliezer zal zijn, doordat we weer negatief in de publiciteit zullen komen, individueel moet ieder doen wat hij wil doen, en eventueel meester Frank Visser uitspraak te laten doen.


Hopende dat er nog duiven na zijn gekomen of zullen nakomen, ga ik de column sluiten en een ieder succes wensen, ben voorzichtig met de jonge duiven.

Martijn


Fotogalerij: Week van Martijn - Week 22

De afbeeldinggalerij is leeg.